Enho meccse tényleg nagyon látványos volt. Látszik már most, hogy óriási közönségkedvenc. A japánok amúgy is mindig nagyon szerették a kis termetű sportolókat, szerintem azért, mert egy kis átlagmagasságú nemzet révén könnyű azonosulni a kisebb termetűekkel, úgyhogy amikor például Enho győz, kicsit mindenki a saját győzelmének érzi. Legalábbis én ebben látok valamiféle logikát.
Ohh, első megnézésre én biztosra vettem, hogy Kotoshogiku nyert, valahogy figyelmetlen voltam, de most visszanéztem és valóban vesztett. Pedig milyen logikus lett volna, hogy Kotoshogiku ismeri a saját módszerének ellenszerét, mert ugye, a haspumpálással támadták őt, és egy zseniális kitérőmanőverrel mindezt el tudta volna hárítani, ha nincs az az 1 mm-es kilépés. Kár érte.
Takakesiho nagyon erősnek, lendületesnek TŰNT, de hogy valóban erős e, azt majd a későbbi meccsek mutatják meg.
Hakuho-nak úgy néz ki nem tett jót a nemzetiség váltás, legalábbis az első meccse nagyon nem jött össze. Kíváncsi vagyok, mit szólnak ehhez a mongol szurkolók.
Ez a Keiko elég brutális. Mekkora pofonok, ez még hivatalos meccsen is ritka. Kicsit etikátlannak tartok ilyesmit egy gyakorló meccsen. Sokkal kíméletesebben kéne ezt lerendezni, mert ebből még sérülések is lehetnek. Megérteném, ha mondjuk lenne szumóba nyári szünet, és mondjuk 3 hónapig nem lenne torna, akkor tényleg kéne 1-2 komolyabb edzés, hogy senki ne zökkenjen ki, de közvetlenül a torna előtt ilyen vehemenciával gyakorlatozni több mint kockázatos.