Szervusz! Nagyon köszönöm a hasznos tanácsaidat és természetesen mindenkiét.
Abban is reménykedem, hogy nem csak nekem segít most a fórum, hanem többen is vagyunk akit ez érdekel még akkor is, ha most nem szólnak hozzá.
Az openseamap-ot én is nézegettem, szerintem nem elégséges bizonyos komplikált helyeken. Nagyon sok adat kell a hajózáshoz, ezért nem alkalmas a goole earth sem,
mert ugyan a helyzetemet látom, de semmi egyebet sem, zátonyok, világítótornyok teljes paraméterekkel, horgonyzás, kikötők, áramlások, kikötők, stb stb.
Szóval nem véletlenül nem csinál mindenki hajózási térképet.
A hajózás, hacsak az ember nem mindig szigetek közt halad, akkor bizony offline az idő zöme, de térkép ott is kell. Papirból, ami sokkal több helyet foglal, is mindig vinned kell
az összes területre vonatkozó térképet, mert a biztonság kedvéért számítani kell a technika meghibásodására is.
Szóval nálam a papir az alap, de nagyon nagy segítség volna, illetve könnyebbség, ha laptoppal sokkal hamarabb jut az ember adatokhoz.
Nincs ez állandóan üzembe, nem folyamatosan követjük a haladást, de mondjuk 2-3 óránként ránézünk, ha eszünkbe jut.
Szóval a legjobb tudomásom szerint számomra a garmin laptop megoldás volna a legmegfelelőbb, de lehet ennél akár jobb is, csak én nem tudok még róla.