Valaki felvetette, hogy lehet-e a memetikával prognózisokat készíteni.
Mivel a memetetika sok olyan területen is működik, ahol a közvélemény kutatások már nem, vagy nagyon pontatlanul, természetes, hogy lehet.
Tettem is egy ilyen prognózist, kb egy hete, jól dokumentáltan, de mivel aktuálpolitikai kérdéskörben az arra utaló dolgokat kipontozom.
Nem állt szándékomban ebbe a mély-pszichológiai elemzéseket tartalmazó témakörbe beírást tenni, de a "jóslás", "jövőlátás" témafelvetés miatt még is megteszem. ..... vagyok az adott ....... oldal egyik adminja, hogy be is mutatkozzam, ..... n élek a családommal. Ideológiailag és politikailag független vagyok, másfél-két évtizede szavazni sem járok és most sem fogok rá elmenni. Memetika kutató és szakértő vagyok és mint ilyen elemeztem a jelenlegi .......i helyzetet. A memetika egyik felismerése, hogy nagyon sok esetben a közvélemény kutatások semmit sem érnek, mert az emberek nem azt mondják ilyenkor, amit valóban gondolnak és ennek megfelelően másként is szavaznak. Az ideológiai és pártállás is egyik pillanatról a másikra megváltozhat. Mi mémtérképekkel dolgozunk, amit most hosszú lenne leírni mi is az pontosan. A lényeg az, hogy elkészítettem a jelenlegi ...... i helyhatósági választás mémtérképét, kihegyezve arra, hogy ki is lehet a következő polgármester. Ez alapján ........... a polgármesteri pozíciót a jövőben már nem fogja tudni betölteni. Körülbelül 5-10% esélye maradt még, hogy tévednek az elemzéseim, de az ilyen esetekben nagyon kevés. Csodáknak kellene történnie, hogy másként legyen.