"Miért tekintené? Mert odament hozzájuk? Mi van ebben olyan rendkívüli, nem értelek."
Nem engem kell értened, hanem a bibliai szöveget. Azért kopiztam be, hogy első kézből olvashasd:
Jn4:25-26. „Monda néki az asszony: Tudom, hogy Messiás jő (a ki Krisztusnak mondatik); mikor az eljő, megjelent nékünk mindent. Monda néki Jézus: Én vagyok az, a ki veled beszélek."
Segítek: Az asszony mondja: "Tudom, hogy Messiás jő" Eddig Ok?
Jézus válaszol: "Én vagyok az," Ugye, nem is olyan bonyolult...
Persze, ha nem kezdünk el értetlenkedni: "Jézus mindenkihez odament, még ahhoz is, akihez nem akart..."
"Tehát nem akarta, hogy királlyá tegyék."
Aztán Magdaléna mégis fölkente...
"Magyarán nincs határozott, de még határozatlan utalás sem arra, hogy Jézus kizárólag a pogányok királya, üdvözítője, megmentője lenne."
A brosúrákban nincs is, de a Bibliában van: Egyrészt az előbb vitatott versek, amikor a pogányok föl akarták kenni, majd Magdaléna ezt meg is tette. Másrészt a héberek határozott elutasítása:
Jn:7:52 „Vajjon te is Galileus vagy-é [mint Jézus és követői]? Tudakozódjál és lásd meg, hogy Galileából nem támadt próféta.”
Amúgy a próféciai is Jézus kifejezetten pogány messiásságáról szól, ahol megmentőként szerepel.
Ézs 9:1-4. „De nem lesz mindig sötét ott, a hol most szorongatás van; először megalázta Zebulon és Nafthali földjét, de azután megdicsőíti a tenger útját, a Jordán túlsó partját és a pogányok határát. A nép, a mely sötétségben jár vala, lát nagy világosságot; a kik lakoznak a halál árnyékának földében, fény ragyog fel fölöttök! Te megsokasítod e népet, nagy örömöt szerzesz néki, és örvendeznek előtted az aratók örömével, és vígadoznak, mint mikoron zsákmányt osztanak. Mert terhes igáját és háta vesszejét, az őt nyomorgatónak botját összetöröd, mint a Midián napján;”
Mt12:18 „Ímé az én szolgám, a kit választottam; az én szerelmesem, a kiben az én lelkem kedvét lelé; lelkemet adom ő belé, és ítéletet hirdet a pogányoknak.” – Jézusról van szó…
21. És az ő nevében reménykednek majd a pogányok.
Ugye, Ő is a pogányok közt forgolódott, s nem a zsidók közt, akik csecsemő kora óta meg akarták ölni.
És erre utasította követőit(apostolait) is:
Mk13:10 „De előbb hirdettetnie kell az evangyéliomnak minden pogányok között.”
Namost, ha zsidók Messiása lett volna, akkor
- nem tagadták volna meg,
- nem akarták volna úton-útfélen megölni,
- nem ölték volna meg,
- a zsidóknak prédikált volna, s nem a pogányoknak
- nem megtagadja, hanem hirdeti a Törvényt,
- nem nevezte volna Jahvét hazug gyilkosnak
- stb..