kitadimanta Creative Commons License 2019.09.02 0 0 23058

"De nem -  Kitalált történet az ószövetségből kimagozva! Hanem Valós történet elferdítése az ószövetségi részletekkel megspékelve. - Ami természetesen mind a mai napig félrevezeti a népet."

Én is inkább hajlok erre a nézetre.

"Tehát egy valós esemény megszépítése és alapvető átformálása az új, egységes pogány, de misztikus zsidó alapokból táplálkozó vallás miatt."

Ezt nem tudom értelmezni: Mi benne az új, (szerintem régi) és mi benne a zsidó? (Már ami Jézus tanítását illeti...)

"Azonban a zsidókeresztények - azok akik zsidó hiten maradtak - de Jézus feltámadását hirdették, előbb emberből rabbit, majd prófétát végül messiást faragtak belőle - Istenfiússágig még ők sem mentek el."

Milyen zsidó-keresztényekről beszélsz? Ha lettek is volna ilyenek, azokat mind kizárták volna a gyülekezetből, s örülhettek volna, ha ennyivel megússzák, s nem kerülnek börtönbe... Vagy nem ölik meg őket...

Jézus nem a zsidókat térítette, hanem a pogányokat... A zsidóktól csak menekült mindenki... Arról nem is beszélve, hogy a zsidók tagadták Jézus Messiásságát, így szó sem lehet arról, hogy elfogadják az esetleges keresztény zsidók.

Meg egyébként is, mi okuk lett volna egy katonai-vallási vezetőt várniuk? Semmi...

Érdekes, Pál miképpen tartotta magát Isten Fiának? Sőt, Istenként ünnepeltette....

Előzmény: almakk (23037)