Ez megalol. :D Lehet, hogy nem mindig gáz Koppenhága, de amikor én voltam, fullra járt turistából, összehányt, büdös szobában "aludtunk" nyitott ablaknál a konyha edénycsörgését hallgatva, mert nem volt másik szobájuk. Olyan gondosan volt kitakarítva az Ibis hotelszoba, hogy a függönyön az előző vendég fekete haja kunkorodott. A sétálóutcájukon bokáig lehetett a szemétben gázolni (de tényleg, van fotóm is valahol), és a McDonaldsban konkrétan nem voltam hajlandó enni, mert a vendégtér padlója is ragadt, az asztalokról meg nekünk kellett elpakolni a tálcahalmokat. Azt a poént sütöttem el utána mindenkinek, hogy olyan mocskos volt, hogy ha az ÁNTSZ kimegy ellenőrzésre abba a Mekibe, nem csak azt záratja be örökre, de egész Dániát. :P
A húsfogyasztás meg külön aranyos, tekintetbe véve, hogy annak a menekültnek, aki nem eszi meg a sertéshúst, fel is út, le is út, mert a sertés Dánia nemzeti eledele. Kerítést is építettek, hogy a mocskos német vaddisznók ne fertőzzék le az állományukat. :) Kérdés, hogy száműzik-e a nemzeti disznótenyésztésre fütyülő, vegán dánokat vagy már megint ez a kettős mérce. :P (Merthogy én se szeretem a disznó húsát, nem is szoktam enni.)
De végeredményben, ha tizenpár év alatt sikerült eltakarítani azt a ganét, amit mi láttunk, akkor simán lehet, hogy újabb tizenpár év alatt karbonmentesek is lesznek és oxigént finganak majd a koppenhágai dánok.