Csimpolya Creative Commons License 2019.08.31 0 0 2041

Tegnap volt az Állatkertek Éjszakája. Már jó ideje tervezem, hogy egyszer megnézem, végre sort kerítettem rá. Előrelátó voltam, mert korán és kedvezményesen váltottam meg a jegyet, és érdeklődve vártam, milyen lesz. Bevallom, kicsit csalódott vagyok. Ami az élőlényeket illeti, a legtöbb, amit láttam, a homo sapiens fajhoz tartozott, minden korból, és nemből. Annyian voltak, hogy a legtöbbször csak az előttem állók hátát láttam. Ez alól üdítő kivételt jelentettek az elefántok és a zsiráfok, őket nem nagyon lehetett eltakarni. Az orrszarvúakat majdnem! Mindkét rinó a hátát (finom körülírás) fordított felénk, és ezt nem is vehettem zokon tőlük. Aztán egy ízletes falat szénáért megfordultak, és akkor profilból is megcsodálhattam őket, határozottan impozáns látványt nyújtottak.

A vizilovaknak nem kellett rejtőzködnie, arra  célra ott volt a víz! Az egyikük kegyeskedett kidugni a fejét, és a fülét is billegtette, ami osztatlan tetszést váltott ki a közönség részéről.

Az utakat fényfüzérekkel, időnként fáklyákkal világították meg, sok dolgozó is segített, információt adott, eligazított. Érthető, hogy a büfék is kinyitottak, elég szép forgalmuk is volt.

Végül is nem bántam meg, hogy elmentem, mert a rendezvénynek nagyon érdekes hangulata volt. Viszont ha legközelebb meglátogatom az állatkertek, az nappal lesz.