Hát nem is tudom, hogy milyen szerepe lehetne ebben a 2 / 3 - nak. Jól emlékszem egy kissé régebbi
Magyarország - Izrael focimeccs TV - közvetítésére a Puskás Stadionból. Még mintha talán valamiféle
tétmeccs is lett volna. Nagyon egységesen, bevállalósan szólt - zengett a magyar szurkolói kórus az
idevonatkozó kis rögtönzött beszólásokkal. Egészen úgy szólt, mintha komolyan gyakoroltak-gyúrtak
volna erre az ide kilátogató szurkolói csoportok.
Éppen emiatt azután teljes értetlenséggel álltam az előtt, hogy 2019 - évben, éppen Magyarországon
rendezték az ezévi, Európai Makkabi Játékok - nevezetű sportversenyeket. Valon kinek és mi céljából
juthatott ez eszébe és mi volt a bevallott, vagy éppen be nem vallott szándéka ezzel. Lelki szemeim
előtt szinte megjelent a versenyekre kilátogató lelkes magyar közönség, amint hangosan biztatja az
induló versenyzőket. Annyit persze megértettem, hogy inkább ide jöttek a rendezők és a versenyzők,
mint mondjuk Oroszországba, vagy egyáltalán az egykori Szovjet Únió egykori tag - köztársaságaiba,
vagy mondjuk Lengyelországba, stb. etc. . . . akár folytatni is lehetne még a sort.
De, hogy kis hazánk mit és miért is szeretett volna demonstrálni ezzel ? Tán bizony a lex Stop Soros
Uniós népszerűsítéséért, esetleges elfogadtatásáért szóltak volna a fanfárok, a harsonák ? Ki tudja.