gas136 Creative Commons License 2019.08.26 0 0 9904

Szia!

Szín:

Elég sokat festettem már MH colors MÁV kékkel, nekem jó színű volt (pl.: Tillig kocsik közé besorozva az ilyennel festet kocsit egyáltalán nem lóg ki a sorból). Azt viszont biztos, hogy nagyon alaposan fel kell keverni, mert a világos pigmentek szeretnek lemenni az aljára, ha nem kevered fel jól, a tetejével túl sötétek, az aljával meg túl világosak lesznek a festett járművek.

Hígító:

Én minden festékhez, amit használok "lakkbenzin hígító"-t és "aromás hígító"-t használok, régebben (5-10 éve) soha nem volt velük problémám, de az utóbbi időben nekem is szoktak gondjaim lenni, sokszor kicsapódik a festék (ilyenkor egy színes folyadék helyett átlátszó lében úszkáló színes szemcsék lesznek), aztán gyorsan elkezd leülepedni:

- volt olyan hígító, ami mindig mindennel ezt csinálta (miután erre rájöttem, csak a festőfelszerelés takarítására használtam)

- volt olyan, ami soha

- van, hogy azonos márkájú és típusú festékből az egyik színnel működik, a másikat viszont kicsapja

Szerintem vegyél pár különböző márkájú hígítót (lakkbenzin, aromás, esetleg nitro) festék vagy barkácsboltban, és egy kis festékkel próbáld ki őket, hogy melyik jó.

Előzmény: Sz. G. Á. (9903)