balivi Creative Commons License 2019.08.17 0 0 22411

Természetesen így van, Jézus Krisztus új szövetséget hirdetett az evangéliumokban, ezért nem tudom honnan jön az az elképzelése a barátunknak, hogy Jézus nem hirdetett új szövetséget, nyilván valamiféle biblián kívüli forrása van, amiről mi nem tudunk.

Viszont amit érdemes megfontolni, az az, ami miatt hozzászóltam a Jézus vagy Pál dolgozathoz, és amit sztem erős érvekkel alá is támasztottam, nevezetes hogy Márk evangéliuma nem más, mint Pál teológiájának a kifejtése. Ezért foglalkoztam olyan hosszasan Pál misztikájának a bemutatásával, mert ennek a megértése nélkül nem lehet felfedezni az összefüggéseket a levelek s az eMárk között. 

A barátunk ragaszkodik ahhoz, hogy Jézus alakját mosták össze Pál alakjával, ennek érdekében legyárt egy alternatív történelmet is akár, annak ellenére is, hogy én magyarázatom sokkal ésszerűbb, és logikusabb is, és alá van támasztva is.

Azt is érdemes megfontolni, ezt is kifejtettem már, hogy Pál nem Jézust nevezi a Krisztusnak, hanem a Krisztusnak ad egy nevet. Ezt is érthetően elmagyaráztam, és idézetekkel támasztottam alá. 

Előzmény: Törölt nick (22406)