van_Persil Creative Commons License 2019.08.14 0 3 24519

Nálam: 1) nevikén (olajos kén lemosó); 2) thiovit; 3) thiovit+dithane; 4) tanos+vivando+thiovit+cyperkill; 5) curzate super+topas+thiovit+karate zeon+keserűsó; 6) mildicut+vivando+thiovit+mavrik+keserűsó; 7) rézoxiklorid+thiovit+cyperkill+keserűsó; 8) rézoxiklorid+thiovit;

Fenológiai sorrendben: 1) rügypattanás, 2) 4-6 leveles állapot, 3) fürtmegnyúlás 4) virágzás előtt, 5) virágzás után (kötődés, a. sz. kabóca ellen 1.) 6) zöldborsó méret (a. sz. kabóca ellen 2.) 7) fürtzáródás 8) zsendülés kezdete (korai fajtáknál csak thiovit)

Adagolás: mindig a ha-dózisnak és fenológiai stádiumnak megfelelően (pl. thiovit előbb 6 kg/ha, a 3-iktól 3 kg/ha, keserűsó kb 5% töménységben 600 l/ha lémennyiséggel, sárga albuz fuvókával 12-14 bar között kb 5-6 km/h sebességgel (3. teknős fokozat).

Ebből a tanos II-es. Eredetileg a tanos után mildicut (a maximális 4 l/ha dózisban) jött volna, de a nagykernek úgy kellett rendelnie, ezért muszáj volt raktáron lévő szert vennem, ezért lett 2X egymás után ugyanaz a hatóanyag (tanos+curzate super).

Én öt permetezéssel nem tudtam volna megvédeni, így is a 2-es és a 3-as között három hét, a többi esetben általában 13-14 nap volt, kivéve az 5-ös és 6-os között a nagy peronoszpóra fertőzési nyomás miatt. Augusztusban még nem permeteztem, de nem is szándékszom. Ha esetleg lesz kései lisztharmat a leveleken, akkor szüret után 3 kg/ha-os thiovittal megyek.

Előzmény: szervezkedő (24517)