Tuarego Creative Commons License 2019.08.09 0 1 359

Egy negatív nyomású skalármező energiája pedig folyamatosan keletkezik a semmiből, miközben tágítja a teret.

Én nem gondolnám, hogy mindent tudunk az Univerzumunkról, s ennek fizikájáról. Ezért még kiderülhet, hogy az az energia, amiről most úgy gondolják, hogy a semmiből lép elő, valami olyan fizikai folyamatnak, anyagféleségnek a terméke , ill. következménye, amit még nem ismerünk.

Ott van például a vákuum, ami ugyan kvázi anyagmentes, de mégsem nevezhetjük semminek, mert van energiája, s tudja közvetíteni is az energiát. Tehát „van ott valami”, amit még nem ismerünk igazából. Nem ismerjük egyelőre az anyag legelemibb építőköveit, ezért nem is jelenthetjük ki, hogy amit nem ismerünk az nincs, vagy semmi lenne.

De azért megkérdezném tőled, hogy mivel láthatólag elhiszed ezt a semmiből keletkezést, hogy hány egység semmiből keletkezik egy egység energia, s hogy ez a „megtestesülés” hogyan játszódik le? Persze ehhez először tudományosan prezentálni kellene a „semmit”, mint olyant. Ez eddig – tudomásom szerint – senkinek sem sikerült, s szerintem a természettudomány csak a valamivel tud foglalkozni.

a te közlekedésmérnöki horizontod távolról se elegendő az olyan fizikai és kozmológiai eredmények megértéséhez, amelyekbe folyvást bele akarsz szólni.

Ha te ilyen előszeretettel emlegeted az én végzettségemet, én sem hallgathatom el, hogy te ugyan hol tettél szert olyan tudásra, hogy a fekete lyukakról ilyen kijelentést tegyél:

„Ha magas lenne a hőmérsékletük, akkor erősen sugároznának. De ennek nyoma sincs. Még a galaxisok közepén lévő hatalmas fekete lyukak sugárzását le tudták kimutatni.

Előzmény: construct (355)