Tuarego Creative Commons License 2019.08.09 -1 1 350

Én ellene vagyok a Világegyetem ciklikusságának

Megteheted, de ez nem érzelmi, esztétikai, vagy egyéb szubjektív megítélés, és hit kérdése, hanem ténykérdés. Ha így van, akkor lényegtelen, hogy neked mi tetszik benne, mi nem.

A Földünk forgása is, ha úgy nézzük, elég unalmas, miden reggel felkelni látszik a Nap és este lenyugodni, s ezt ismétli állandóan. Mennyivel érdekesebb lenne, ha lóugrásban mozogna az égbolton, vagy tapsra, varázsütésre le és fel lehetne kapcsolni a fényét…Csakhogy ezek mesebeli ábrándok, s nem a tudomány rovatba valók.

Elég sajnálatosnak tartom, hogy híres és népszerű tudósok, mint pl. Hawking megengedik maguknak annak feltételezését, hogy a világegyetem a semmiből teremtődött, s ezzel lényegében a misztikum és a mesék mezejére lépnek.

Ugyanúgy sok fősodorbeli tudóst nem izgat, s nem zavar az a kérdés, hogy mi volt az Ősrobbanás előtt, s honnan nyerte azt a hatalmas expanzív energiát a világegyetem, ami akkor megnyilvánult? Elintézik a dolgot azzal, hogy nem tudjuk, vagy elfogadják a „keletkezést”, s ezzel kvázi megengedik a mitikus teremtést. Ez pedig szerintem semmiképpen sem egyeztethető össze a tudományos módszertannal.

Előzmény: jogértelmező (349)