Hello, mint azt itt https://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=151813549&t=9124284 is írtam, van Surfroam SIM-em, már egy éve, és mindenkinek ajánlom, aki szokott utazni nem EU-s [ nem "nyugati"] országokba.
Pont most fogom feltölteni ismét 15€-val, mert lejár az 1 éves érvényessége a tavalyi első feltöltésemnek és ha most nem hosszabbítanám meg újabb (minimum) 15€ feltöltéssel, elveszne az ott még meglévő ~10€ balanszom. (És így 10+15=25€ induló balanszom lesz 1 évre.)
Sajnos ez az 1 éves limit ugyanígy megvan Mo-i mobilszolgáltatóknál is. És bár a tavalyi egyenlegemből az utazgatások során csak ~5€ fogyott el, úgy gondolom, hogy nekem megér újabb évi 15€-t az, hogy bármikor legyen egy olyan SIM-em, amit "egzotikus" országokba [csak ami itt van közel: Szerbia, Bosznia, Montenegro, Koszovó, Albánia, Macedónia, Ukrajna + a világ összes többi része, beleértve Mo-t és az EU-t is.] utazva tudok viszonylag alacsony áron mobilnetezni. És adott esetben már nem kell új SIM-et rendeljek 3,5€-ért.
Mint írtam, ez nem versenytársa a helyi 1 hetes olcsó, ám csak az adott országra korlátozódó turista SIM-knek, ez egy más dolog. Ez egy 1 éves érvényességű turista "világjegy", ésszerű áron.
Felfoghatod egyfajta biztosításnak is: "Úgysem fogunk netezni/telefonálni Macedóniában" - aztán egyszer csak kiderül, hogy dehogynem: Eltévedtek, éjszaka közepén lerobbant az autó, otthon felejtettétek a gyerek kedvenc játékát, amit a Jóskáék még holnap utánatok tudnak hozni - vagy egy jóval valószínűbb felhasználás, ha pl. hazafelé Magyarországra még Szerbiában meg szeretnéd nézni, hogy hogy is áll a határ? Belefutnál-e a röszkei 12 órás sorba, vagy ezt tudva inkább kerülsz Tompa vagy Hercegszántó felé és megúszod az egészet ezzel a +1 órával...?
Ha van Surfroam SIM-ed, akkor ez a netezés abból mehet.
Ha nincs, a roamingért fizethetsz több ezer Ft-ot. Alkalmanként persze.
Díjak: https://surfroam.com/pages/rates
Szerbia, Albánia, Macedónia, 0.01 €/MB
Montenegro, Ukrajna 0.02 €/MB
Bosznia 0.07 €/MB
Koszovó 0.05 €/MB
Mennyi volt a szállítás a 15€ felül?
Most 3.5€, és ennyi volt tavaly is, ha jól emlékszem.
De akkor kaptam 10% kedvezményt a 15€ feltöltésre (vagyis csak 13.5+3.5=17€ volt a fizetendő.)
PayPal-el fizettem, "biztos, ami biztos" alapon. Előre, nyilván.
Postán jött meg kb hany nap alatt?
Igen, ajánlott levélben. Hétfőn este rendeltem, péntekre a kezemben volt.
3fele méretet ki lehetett torni belőle?
Igen.
Az elmúlt 1 évben többször használtam Szerbiában, Montenegróban, Albániában, Boszniában + Horvátországban, Romániában, Magyarországon.
Fontos, hogy a telefonon az "APN"-t be kell állítani a használathoz.