Ami a menüt illeti... Sok háztartásban megfordultam már, ahol ffi volt a családfő, és a menüztetéssel az a gond, hha a ffit kérdezed, h mi legyen az ebéd, akkor az a válasz, h pörkölt. :) Tehát, hha a ffin múlna, akkor mindig pörkölt lenne. Perszehogy rákíván a szomszéd vadasára/ grillcsirkéjére...
Másrészről ahány háztartásban jártam, annyiféle pörköltet kedveltek. Van, ahol egészen le kell sütni majdhogynem egyáltalán ne legyen szaftja, szinte peregjen a "pörkölt", és van ahol 3l szaftot követelnek fél kg husihoz.... Ha az egyik félét megcsinálom a másik családnak, azt mondják, nem tudok főzni... :)
Harmadrészt a szakácsnak is megvan a maga ízlése, ami szintén ahány szakács, annyiféle... Egyik nem tud a másik stílusában főzni, mert az olyan, mint a kézírás, azaz az egyénre jellemző.
Nekem kb 40 féle étel van a repertoáromban, és havonta, kéthavonta készítek vami újat. Mégis soxor unalmasnak hat, amikor már régóta el vagyok köteleződve egy-egy helyen.
Ígytehát bőven előfordulhat, h bár nem szárazkifli van otthon, a család elmegy vendéglőbe, vagy rokonokhoz, vagy a mekdonáldszba, uram bocsá' pizzát rendel anélkül, h a szakács bármit vétett volna...