Dmitrij Petrovic
2019.07.31
|
|
0 0
616
|
A jó eredés mit jelent számszerűleg? :)
A zacskózás kis mennyiségnél jó, nagy mennyiségnél nyűg, mert folyton vizsgálgatni kell, hogy megeredt e már a nemes, ami mondjuk dupla zacskózásnál(hogy ne főljenek meg az oltóvesszők)nem kis munka 20 oltás felett. Ezért keresek olyan módszert, ami könnyen kivitelezhető, de nagymértékben lassítja a nemes párolgását. Eddig úgy tűnik a higitott fagél beválni látszik, ugyanis az eddig soha meg nem eredő "ismeretlen" fajtám is kihajtott júliusi oltással!! Pedig 3-4 éve próbálkoztam vele, igaz soha nem zacskóztam...a Nikitát sem, az ennek ellenére is mindig majdnem 100%ban eredt, lótuszon és virginianan is.
Érdekes ez a Costata, nekem is nagyon gyengén eredt, viszont a te általad küldött oltóvesszők 100%ban eredtek! Tehát közel sem biztos, hogy a tárolás lehet a gyenge eredés oka! Feltéve ha azt is ugyan úgy folpackba tároltad. Az ékoltás valóban jó, de én csak akkor használnám ha vastagabb az alany. Ha egyformák akkor jobb az angolnyelves, szebb lesz a forradás! Egy török egyetem által végzett kutatás szerint egyébként egyforma százalékban erednek, e két oltási móddal! Ugyan eszerint a török kutatás szerint a chip szemzés a legjobb szemzési módszer d.szilvánál és az Ukrajnából hozott d.szilva hibridek is mind szemzéssel voltak szaporitva! Viszont jó a megfigyelésed, az alanyok visszavágott felülete egyiknél sem volt szépen beforradva. Kérdés, hogy ez hosszútávon okozhat e gondot!
|
Előzmény: dg46 (612)
|
|