teerted Creative Commons License 2019.07.27 -6 2 65355

Az OOI 8/A épületében működött a III. kemoterápiás ambulancia. Az osztályvezető főorvosnak volt egy külön bejáratú adminisztrátora. A kezelésre érkezve, a betegnek be kellett adnia az adminisztrátorhoz a kezelés lapját, aki regisztrálta a beteget a számítógépes rendszerben és kinyomtatta a korább leleteket (pl. vérkép a kezeléshez). Az orvos távollétében a C belosztály orvosai látták el ennek az ambulanciának a betegeit.

Kásler távozása után, ezt az ambulanciát a 8-as épületben lévő B belosztályhoz csatolták. A gyakorlatban ez azt jelentette, hogy ha nem volt orvos, akkor az adminisztrátor mondta meg hogy melyeik orvoshoz kell átmenni a 8-as épületbe a kezelés kiírásához. A gondok akkor kezdődtek, amikor a hajdani III. ambulancia főorvosa és az adminisztrátor gyakorlatilag egyidejűleg kilépett. Ekkor nekünk is a 8-as épületben lévő B belosztály adminisztrátoránál kellett bejelentkezni. Amikor még én is oda jártam, akkor nem volt olyan rossz a helyzet, mert a liftből kilépve azonnal mindtegy 15 méteres sor végéhez tudtunk csatlakozni. A korábbi, 1-2 percet igénybe vevő várakozás helyett, most már kb. akár egy óráig is sorban áltunk, mire bejutottunk az adminisztrátorhoz, aki - ha szerencsénk volt - azonnal meg tudta mondani, hogy melyik orvoshoz menjünk. Amikor szétosztottak bennünket a B bel orvosai között, nekem szerencsém volt, mert a nagy tömeg miatt engem átirányítottak a C belre. Azóta is ott vagyok.

A cikkben említett hosszú várakozást az okozza, hogy ezen az osztályon egy adminisztrátorhoz több orvos is tartozik, ezért a bejelentkezés is tovább tart, mert a betegnek a regisztráció után meg kell várnia a leletek kinyomtatását is.

Mivel orvosból is kevés van, az ő ajtajaik előtt is sokat kell várni. A figyelmesebb orvosok nem feltétlenül sorszám szerint hívják be a betegeket, hanem a kezelés időtartamát veszik figyelembe és a több órás kezelére várókat veszi előre.

Előzmény: _Eti_ (65350)