homerx Creative Commons License 2019.07.26 0 0 3407

nah, az elmult egy het nehany helye.

csopak, vig molnar.

standard minoseget hozza evek ota. kihagyhatatlan, foleg, hogy a szallasunktol nehany 100m-re talalhato. mindig itt kezdjuk a balatoni esteket. harcsa halaszlet kertunk ket szemelyre, en utana egy bikafarkat rendeltem. nem tudom, hogy hiba, vagy ficsor, de tobb helyen is elojott egy problema. ha mar ket fogast rendelsz, akkor az tobb, mint amivel meg tudsz birkozni. jelen esetben is, a halaszle magaban elegendo lett volna, es a masodik fogas is. tehat onmagaban nem sok az erte kifizetett osszeg, de ha a ket fogast nezed, az azert mar utos. el tudnam ugy kepzelni, hogy tarsitva is lehet rendelni, es akkor nem kapsz ket adagnyi levest, hanem egy ertelmezheto mennyiseget, ugyanigy a masodik fogasbol. a bikafarok pl csak ugy fogyott el, hogy a zasszony, aki nem igazi husevo, bevallalt egy szelet hust tarhonyaval.

vasarnap atrandultunk a duna-tisza koze, akasztoi halaszcsarda.

odafele 10 ora magassagaban ertunk oda, beugrottunk megnezni az infrastrukturat. kellemes hely. foglaltunk is asztalt. ugyanaz mondhato el, mint fentebb. harcsa-sziki ponty vegyes halaszle belsoseggel, gyufatesztaval, a nagyobbik adag, mert hogy a zasszony, es az egyik gyerkoc is meg akarja kostolni. kihoztak egy akkora tallal, hogy a gyerkoc egyszer a zasszony meg en ketszer szedtunk es meg hagytunk a talban. gyakorlatilag ertelmezhetetlen a mennyiseg. hangsulyozom, mindez egy fore ertelmezett, max kettore. kb 4000-bol jott ki. utana egy magyaros harcsamajat kertem fott krumplival, savanyu uborkaval. kb plusz egy orat vartunk a leves utan a masodik fogasra (gyerkocok nem kis banatara, mert ok nem ettek levest), es meg akkor sem tudtam megenni a masodik fogast. szinten ertelmezhetetlen a mennyiseg a levessel egyutt. a maj a korettek egyutt kb 3200 volt. szinten elkepzelhetonek tartanam a kapcsolt rendelest, es akkor mondjuk nem 3 adagnyi levest es a masodikat adnak 7000 foltt, hanem mondjuk megallna az ar 4-5e korul, de ertelmesebb eloszlasban. gyakorlatilag kiettem a majat a szaftbol, kruplit egyaltalan nem ettem hozza, es meg igy is rossz szajizzel alltam fel, hogy otthagytam a rengeteg etelt. jelzem, egyesevel elmennek (habar a halle az nagyon sok volt), de egyutt mar nem jatszanak. a kisebbik gyerkoc marhaporit kert, az korrekt volt az elmondasa szerint. nem kostoltam.

csopak, szomszed kertje.
ezt tavaly is csekkoltuk, akkor fedeztuk fel. kellemes hely, csak ajanlani tudom. elore be kell jelentkezni! a fent emlitett konyvben is emlitik. habositott kecskesajtot ettem eloetelnek (1800), amiben paradicsomdarabok is el voltak rejtve. sima hazi kenyeret adtak hozza. finom, erdekes textura.

paradicsom leves (1700) volt a masik fogas, sajttal, bazsalikommal. finom, egyszeru leves. a csalad grill kolbaszt (3200), tepett kacsas szendvicset (3600) es grillezett csirkecomb filet (3300) evett. ez utobbi erdekes volt, egy bableves szerusegben volt talalva sult kukoricaval. en egy kemenceben sult pisztrangot (4600) kertem. igazi inyenc kaja. a hely amugy a kemence-grill vonalra van raallva, a szemed lattara keszitik az eteleket. a vegere egy csokimouse-t fogyasztott el a csalad (1900).

alsoors, a strand melletti cseh soros grillterasz.
fish-and-chips afrikai harcsabol, grillezett tarja, gorog salata. korrekt adagok (harcsat ismet nem tudtam megenni a merete miatt).

a bor arak olyan 450-tol indulnak mindenhol/dl. a veg a csillagos eg persze.

osszessegeben elmondhato, hogy sokat emelkedtek az arak tavalyhoz kepest, de ezt nyilvan elorevetitette az idokozben megemelkedett fizetesek alakulasa is. a fenti helyeket amugy ajanlani tudom.