janijani
2019.07.25
|
|
0 0
26516
|
Nem kell ezt a fertőtlenítést túlaggódni.
Én a sörfőző eszközöket csapvízzel elmosom, megvárom míg megszárad és így teszem el sörfőzés után. Legközelebb amikor használom semmi mosogatás, fertőtlenítés, eddig rossz sört nem főztem.
Palackokat fertőtleníteni akkor szoktam ha idegen helyről kapom ajándékba, nem lenne jó valami betegséget elkapni ilyen módon.
A saját söröm után ha kiürül a palack ki szoktam öblíteni 3 lével csapvízzel. Ekkor már tiszta a palack, nincs benne sem sör sem élesztő maradvány, így teszem el a következő palackozásig. A következő palackozás előtt megszagolok minden palackot, ha sör vagy élesztőszagot érzek az jó, ha ecetszaga van azt alaposan ki kell mosni. De ez ritkaság, egyszer volt egy ecetszagú palackom ami kimosás nélkül hetekig kint maradt a műhelyben. |
Előzmény: kardosur (26515)
|
|