A felsorolásod rettentő tudatlanságról árulkodik:
1.) Mongolok nem foglalták el a Kárpát medencét, csupán Magyarorszgá kisebbik felét. Sem a felvidéket, sem a nyugati részt nem tudták elfoglalni, és a keletit és a délit se tudták megtartani, súlyos veszteségeik miatt ki kellett takarodniuk. És nem holmi kánválasztás miatt, amire a mongol fővezér el se ment.....
Öngól 1.
2.) A törökök is csak a középső részt voltak képesek elfoglalni. Semmi mást. Öngól 2.
3.) Oroszok? Mikor???? 1848-ra gondolsz? Nem foglalták el a Kárpát medencét, közel se. Azon lehet vitatkozgatni, hogy Görgey miért adta meg magát.... de Kárpát medence elfoglalás itt nem volt. Öngól 3.
Az egyetlen a Szovjetunió volt, ők tényleg elfoglalták, súlyos veszteségeket szenvedve. Minden híreszteléssel ellentétben 1945 áprilisában semmi se történt, augusztusban még dörögtek a fegyverek....
8 hónapba telt nekik elfoglalni a Kárpát medencét, miközben a németek a saját területüket utána 1 hónapig se tudták ellenük tartani. És mindezt úgy, hogy akkor a Kárpát medence már szét volt darabolva, félpénzért az anyjukat is eladó, sötét népek állatkerti ketrecévé. Megnéztem volna, mit kezdenek egy egységes Kárpát medencével. De ezt már sosem fogjuk megtudni.
Svájc? :D:D:D:D Vetekedik védhetőségben a Kárpát medencével??? Figyuzz.... ezt inkább ne mond egy katonának, mert körberöhög.....
A szigetek az igen jól védhető, kétségtelen. Japánt valóban nem tudták elfoglalni, de a Brit szigeteket bizony igen. Például a rómaiak is, akik viszont a Kárpát medence mindössze csekély részét tudták elfoglalni azt is csak maximum 100 évre. Aztán a normannok. Vikingek. Csak aki éppen nagyon akarta..... Erről meg ennyit.
Ezért írtam, hogy józan gondolkodásnak a nyoma sincs meg egyik finnugristában se. Majd akkor írj legközelebb, ha felszedsz némi tudást, meg józan észt, addig meg szerintem hegyezz zabot, vagy olyasmit amihez értesz. Ha van olyan egyáltalán. Mert a történelemről vagy a földrajzról láthatólag fingod sincs.