Setúbal - Sesimbra idézet innen
"Megtaláltam Portugália valóban legszebb útját. (legalábbis amit volt alkalmam ezen az utazáson bejárni) Itt van az egyik vége: 38.503208, -8.941452 és itt a másik: 38.505323, -9.033184 Ez az N379-1-es út. Ezzel párhuzamosan fut egy tengerparti út is, azt se hagyjátok ki.
Az útszakaszról isteni kilátás nyílik a mesés Troia földnyelvre, Setubalra. Egyes részeiről messzire ellátni észak felé is. Az útpálya kitünő, igaz nagyon keskeny. Találkoztam rajta egy emeltpadlós busszal is, aminek a pilótája nagyon bátor volt hogy feljött ide, bár kedves mamája nem örül neki, mert a szembe jövő autósok biztos többször emlegették. Én a találkozáskor nagyon szerencsés voltam mert volt hova kitolatnom. A buszvezető ugye tojt a gondokra, utasai meg örültek az ácsorgásnak, mert ahol ők ültek fenn ott még a bokrok se takarták a kilátást - volt idő bámulni.
Az út nagyon nagy hibája, hogy nincsenek normális kiállási lehetőségek fotózni nézelődni. A szél vagy az eső erodálta az út szélét - ugyanis itt murvás padka van és nem aszfalt - ami miatt a lehajtás nagyon nem ajánlott. Alufelnivel, pótkerék nélkül kifejezetten nem ajánlott.
A másik érdekesség az útszáli korlát hiánya. Sok helyen az aszfalt mellett van ötven centi padka és utána a szakadék. Itt a vigéckedés nem a hosszú élet titka."
Ezt az utat azóta is ajánlom mindenki figyelmébe, vélhetően ugyanarról az útról beszélünk.
Ennyi sikerült anno a félszigetből:)
Sesimbra nekem bejött, bár el kell mondanom azt is hogy valami eszméletlen drága helyet sikerült lefoglalnom és az sokat dobott a feelingen. Ha viszont a Parque Natural Arrábida északi szélét egy szóval kellene jellemeznem, akkor az a szó Szigethalom.