Törölt nick Creative Commons License 2019.07.16 0 0 21973

Jézus elutasította Mózes törvényeit, Pál hirdette.

Máté Evangéliuma:8:4És monda néki Jézus: Meglásd, senkinek se szólj. Hanem eredj, mutasd meg magadat a papnak, és vidd fel az ajándékot, amelyet Mózes rendelt, bizonyságul nékik

Jézus tagadta a körülmetélést, Pál hirdette.

Lukács Evangéliuma:2:21És mikor betölt a nyolc nap, hogy a kis gyermeket körülmetéljék, nevezék az ő nevét Jézusnak, amint őt az angyal nevezte, mielőtt fogantatott volna anyja méhében.

I. Korintus levél:7:19körülmetélkedés semmi, a körülmetéletlenség is semmi; hanem Isten parancsolatainak megtartása.

Jézus szerint mindenki egyenrangú, Pál szerint nem.

Filippi levél:2:2Teljesítsétek be az én örömömet, hogy egyenlő indulattal legyetek, ugyanazon szeretettel viseltetvén, egy érzésben, egyugyanazon indulattal lévén;

Jézus nem akart áldozat lenni, Pál viszont annak tartotta Jézust.

A Máté írása szerint való Szent Evangéliom » 26. fejezetMert hogy ő ezt a kenetet testemre töltötte, az én temetésemre nézve cselekedte azt.13Bizony mondom néktek: Valahol az egész világon prédikáltatik az evangyéliom, amit ez én velem cselekedék, az is hirdettetik az ő emlékezetére.

Most nem folytatom, egyetlen állításod sem igaz!!!

Az evangéliumokban Jézus mindenki bűneit elvitte, Pálnál csak a zsidókét.

Titus levél:2:11Mert megjelent az Isten idvezítő kegyelme minden embernek,

Jézus cselekedetekre tanított, Pál hitre.

Lukács Evangéliuma:22:32De én imádkoztam érted, hogy el ne fogyatkozzék a te hited: te azért idővel megtérvén, a te atyádfiait erősítsed.

Előzmény: kitadimanta (21971)