Törölt nick
2019.07.14
|
|
0 1
77
|
Gondolkozott-e vki azon, h pl. a rabszolga-felszabadítás hány millió embert tett tönkre, akik hirtelen nem találtak maguknak szállást, élelmet, és földönfutóvá váltak. El tudom képzelni, h később belőlük lettek a bűnözők, erre az életmódra kényszerítve őket, mivel nem volt más választásuk az életben maradáshoz. Később persze sztereotípia lett abból, h a feketék bűnözők. Nyilván. El tudom képzelni pl. h akinek abban az időben jó gazdája volt, átkozta a rabszolga-felszabadítókat, akik nem a fogalmat minőséggel megtöltő embert büntették (pl. nem abban láttak lehetőséget, h mondjuk a rabszolgát sem lehet megcsonkítani, és aki ilyet elkövet, uúgy felelősségre vonható, mintha szabad embert csonkított volna), hanem a fogalmat törölték el, illetve tettek elé negatív előjelet... És emelték fel a "szabadság" fogalmát mindenek felettinek... A szabadság nem minden, ha csak azod van... És szolgálni vkit is lehet partneri, egyenrangú viszonyban. Van ilyen. Találkoztam már ilyennel. Bár meglehet, h Magyarországon egyedüliként, de volt alkalmam megtapasztalni. |
Előzmény: Anyóca99 (71)
|
|