123János Creative Commons License 2019.07.14 0 0 44141

Ez a mennyiség már nem csak kóstolóra elég, örülök, hogy megosztottad tapasztalataidat.

Csak sikerült megfejteni a Sunflower, ami nem is Sunflower terméketlenségének okát.

Elég sokat panaszkodtam, hogy a nem Sunflower fám nem vagy alig növekszik, de ebben az évben szépen beindult 25-40 centimétert nőttek az ágak. Már nagyjából vége a növekedésnek, de szép egészséges az egész fa. A tavaszi sok csapadék és a rendszeres öntözés megtette jótékony hatását. Most, hogy bizonyossá vált, hogy idegen termékenyülő fajta jövőre porozgatni fogom más fajták virágporával. 60 és 75 centiméteres Prima oltványokon lesz néhány virág. Sunflower csúcshajtását lecseréltem Prima 1216-ra, ami jövőre virágzik. Továbbá hozhatok másik kertben virágzó magonc virágporát is megporzáshoz. Probléma csak annyi, hogy a két paw fa virágzásának kezdete között legalább 10 nap az eltérés.

Elgondolkodtam azon is, hogy érdemes lenne több fajtát ráoltani erre az önmeddő fára. Mint ötlet jó, majd szerzek oltóágakat. Megfigyeltem, hogy most szép nagyok a virágrügyek, máskor sokkal kisebbek voltak. Bizakodó vagyok a jövőt illetően, nagyon bízom benne, hogy jövőre már saját termést szüretelhetek. 

Előzmény: Dmitrij Petrovic (44140)