Tocy92 Creative Commons License 2019.07.11 -4 1 16050

Nekem nagyon sok időm volt éppen, úgyhogy megnéztem Lalicstól két teljes meccset tavalyról, meg egyet még három évvel korábbról (mármint azokat az időszakokat, amikor pályán volt). Nos, ezek alapján én úgy gondolom, hogy...

- De, sajnos lassú, lassan fordul, lábon megverik. A délszlávoknál kevés ugribugri volt, azok ellen kevésbé jött ez ki, szerintem itt nálunk, ahol mindenhol van két géppuskalábú amerikai, le fogják kettő-kettőzni a fenébe

- A három évvel ezelőtti meccshez képest tavaly látványosan kevesebb ereje volt támadásban, két-három intenzív perc után levegő után kapkodott és cserét kért, majd hosszú ideig ült. De persze tavaly egy Pantelics is megoldotta...

- Annak én is örülök, hogy 210-es, hosszú karokkal, még akkor is sokkal jobb rim protector lesz Markónál, ha tényleg lassú

- Támadásban annyira nem lesz "központi", mint Marko volt, de van középtávoli dobása és meg tudja oldani pozícióból is, illetve szereti erőszakosan, agresszíven befejezni a gyűrű körül, ami a kezébe kerül

- Kemény zárásai vannak, lesz mögötte hely a kicsiknek dolgozni, illetve védekezésben a nagy dögök ellen jó lesz egy-egyben verekedni, kilöködni őket

- Nem ő azért a legképzettebb center, a rutinja ellenére nem várhatunk tőle olyan látványos, kifinomult centermunkát, mint Markótól

- Kérdés, hogy miért van itt, mennyire motivált és hogy tényleg milyen állapotban van...

Egyébként azzal egyetértek, hogy ő a legjobb az eddigi három légiósunk közül és amikor az ellenfél kezdő centereit úgy hívják, hogy Tóth Ádám, Csorvási Milán, ha nem is kezdő, de mondjuk említhetem Horti Bálintot, stb. (de még egy Agafonovot is, akit sokra tartok egyébként), addig nem biztos, hogy mindig akkora óriási gyengeség lesz a lassúsága. Én abban bízom, hogy Rolival jól megértik majd egymást és hogy Dramicanin is hozza minimum az eddigit, mert akkor a magas rotációnk lesz a kisebb gond - Roli úgyis játszik 30 percet, mellette ha izmozás és kemény centermunka kell, akkor mehet Lalics, ha spacing, kinti tűzerő, akkor Dramicanin és ugye a fennmaradó 50 percet (4-5-ös poszton összesen) 25-25-ben el is tudják osztani. Az tetszik, hogy más típusú, mint a másik kettő, matchupoktól függően lehet variálni a magas rotációt. Plusz ott van még Beni.

A nagyobb baj szerintem 1-2-3-ban lesz, bár ezen persze egy extra irányító még segíthet. Csak a szerkezet akkor sem lesz jó, ha egy Kendrick Perry érkezik (nem ilyenre számítok az eddigiek alapján...), mert nincs magas, atletikus 3-asunk és ez nem oldódik meg akkor sem, ha hozunk egy fiatal szerbet shooternek, így mindenképpen nagyon lassú csapatunk lesz. 1-2-3-ban a tervek szerint légiósirányító-Norfleet-Baki, padról Krnjajski-Hock-valamikor egy szerb, aki semmiképp sem extra, ez a rotáció. Kevés.

Norfleet sem az, aki meccseket fog nyerni, nem az a karakter, nem olyan típus, tud 20 pontokat dobni, ha éppen olyan napja van, védekezésben se rossz, de hogy ő nem lesz vezér, az tuti, ezt láttuk minden eddigi csapatánál. Remélem azért, hogy a ZTE-s önmagát hozza önbizalomban, mindenben és akkor...

... is gyenge csapatunk lesz, csak nem ő lesz a leggyengébb láncszem.

Előzmény: A Matróz (16049)