Igen, szerintem kétféle hűség létezik.
Van a női hűség amikor az egyetlen létezőhöz hű a nő, és bárki más férfit csak nem nélküli szereplőnek lát maga körül. És ha mégis felbukkan valaki aki férfinak tűnik, akkor ahhoz igazítja a hűségét akihez vonzódik. Amit leírtál kettős mérce, az a női lélek önfelmentő módszere (amikor már az új "egyetlen létező" -höz érzi magát tartozni, de még nem bizonyította be hogy mennyire érdemtelen volt erre az előző) .
És van a férfi hűség amikor a hideg és sótlan vacsora mellé elfogadja a meghívást valami finomságra.. de köszöni szépen, nem vált konyhát.
..hatalomról
Minden ember dönthet a sorsáról.
Az általad hatalom alatt állónak nevezett, szerintem "függők" is dönthetnek a saját sorsukról. Ami felett hatalmuk van afelett döntenek is : akarom ezt így ahogy van, vagy nem. Azt mondják hogy a nikotinfüggőség erősebb mint a herointól való - az én egyik nagyapám hetvenéves korában tette le a napi ötven szál Fecskét, mert megmondták neki hogy különben meghal.
Ettől csak nem nehezebb egy kapcsolati függésből kilépni?
Ami a nőhatalmat illeti, a törvény a következő generáció létrejötte érdekében a születendő gyermek élete feletti hatalmat teljesen a nőre bízza; a megszületett gyermek feletti hatalmat (felügyeleti jog) szinte teljesen a nőre bízza; a volt férj anyagi forrásainak max a felét teljesen a nőre bízza..
A férfiösztönök által biztosított nőhatalom lassan elmúlik fölülem, a fiaimnak igyekszem megtanítani hogy tiszta lélekkel és őszintén fognak nekik hazudni arról hogy örökké csakis őket fogják szeretni - de a sajátjaimon kívül másoknak is segíthet ez a tudás.
Én ezek szerint gondolom.