Ulrich_von_Lichtenstein Creative Commons License 2019.07.01 0 1 1148

Ugye korábban az volt, hogy lám-lám kerestem, de nincs "yar", tehát csal-hazudik-hamisit Baski.

Kiderült, hogy van.

Baski 30+ oldalas szakcikkét hat-hét sorban "megcáfoltad"?

Mininum vicces :-D Írd meg rendesen a cáfolatodat, jelenjen meg, fogadja el a szakma,

akkor majd visszaterünk a kérdéshez.

"1. a mad nem mohamad. ez ökörség."

Szerintem ezzel részletesen foglalkozik Baski.

"2. hun-magyar eredetmonda."

Ez hogyan kapcsolódik a nyelvészeti vitához? Ez mitől ellenérv?

"3. magyar-rokonság tudat."

Ez a leggyengébb ellenérv. Pont nincs ilyen.

Winnettou (136329. hsz.)
""Hogyan fogadták őt a madjarok?

– Az aulok népe lelkesen fogadta Tóth Tibort, mert a származásunk egy; és mindennap hajnalig

a kutató rendelkezésére álltak.
– Tóth érkezése előtt is úgy gondolták, hogy rokonok vagyunk?
– ***Az ő megérkezéséig nem tudtunk erről.***..............................!!!!!

Tóth Tibor újságokat is hozott otthonról,

abból tájékozódtunk.”
  [Margittai Gábor: Jutaégetők, MN 2009. okt. 12.]"

Erről van szó: a kazakok, madijarok ***soha a büdös életben nem gondolták, hogy bármi közük lenne hozzánk,*** magyarokhoz. Néhány felelőtlen kutató a magyar-madijar kérdés tisztázása előtt hinteni kezdte az igét itt is, ott is, hogy mi rokonok vagyunk. Tóth mentségére annyit tudok felhozni, hogy antropológus, ezért nyelvészeti kérdésben teljesen tájékozatlan volt. A magyar-madijar rokonságot pedig nem az antropológiai adatok alapján kezdte el terjeszteni, hanem a két etnoním hasonlósága miatt. Született egy "hagyomány" amire - mint azt említettem - a tájékozatlan emberek ezentúl boldogan hivatkoznak."

Ui.:

Attól, hogy egy turkológus ezt vagy azt gondolt egy adott kérdésről, ezt szépen adatolja,

még nem történelemhamisítő, függetlenül attól, hogy neked nem tetszik a véleménye.

Előzmény: rigeroi (1142)