Vitatkoztok itt a "nagyhalál"-ról . :-D
Nincs két egyforma gyerek . Még ha egy anyjuk/apjuk van is . Az egyiket fel lehet nevelni egy nyakleves nélkül is , a másikat meg nem .
Nekem egy lányom , meg egy fiam van .... A lányom mintagyerek volt , a fiam egy törökátok . Pedig én neveltem mindkettőt . Sose lehetett őket egyformán fegyelmezni .... és igen ...leánykám 16 évesen kapta az első és utolsó pofont , legszebbik fiúgyerekem ennyivel nem úszta meg .
.... és nincs bűntudatom (imádjuk egymást , sok szülő boldog lenne ilyen gyerekekkel amivé lettek felnőtt korukra) . De akkor és ott , helye volt a nyaklevesnek , mert addigra kidumáltam a belem , százszor megbeszéltük .
Más dolog a rendszeres verés /erőszakoskodás , és más dolog , ha elszakad a cérna . Kölök nem nőhet a szülő fejére , mert az ő dolga embert nevelni , és nem egy közösségbe beilleszkedni nem tudó egyedet . A közösség meg a családdal kezdődik .
Amúgy utálok minden erőszakot , nagyobb aljasságot el se tudok képzelni a gyerek és állat verésnél . Mert ők a legkiszolgáltatottabbak .