ezosgk Creative Commons License 2019.06.26 0 0 654
Szia. Először is ne haragudj hogy ilyen nagyon soká írok, de nemtudok róla hogy kaptam volna értesítést hogy jött komment az indexre. Igen gyűjtjük a szarvasgombát. Felénk most kezd indulgatni, sajnos kevés van de otthoni felhasználásra elég a mennyiség. Ezt úgy értem hogy 2-3 nap pihentetés után szedünk kb 1,6-3 kg között. Ez kevés ha számoljuk azt hogy sok-sok pénzt kell fizetni az erdőbérletért és a kutyák is költségben vannak egézs évben, ilyenkor meg még kapját mjnden hónapban a tablettát ami 6 kutyánál igen drága. Sajnos a felvásárlók olyan áron veszik hogy még az üzemanyag felett egy alkalommal (ami 2-3 naponta van ) utoljára 6000.- forint hasznot hozott, ez még nagyon meszzi van a millióktól hogy fussa az erdőt jövőre. Na mind1. Kicsit el kalandoztam. Keverék kutyákkal szedjük, tapasztalatom hogy fajtiszta vagy keverék semmi jelentősége. A lényeg hogy jól apportírozzon és szeressen játszani. Akkor be lehet tanítani. Az első 2 kutyánkat vettük, eggyet átvettünk ingyen mert az előlő tulaj azzal fenyegetőzött hogy fel akasztja ha nekünk nem kell, azóta rendesen dolgozik semmi baj vele, ott inkább a gazdával volt a baj. A többi kutyánkat otthon tanítottuk majd vizsgáztattuk le. Van triffla kertünk is de igau nem nagy terület, még 7 éves, pont idén vittük el a gyökérmintákat hogy milyen állapotban van.
Előzmény: HákLinda (648)