Hank Evans
2019.06.23
|
|
0 0
26453
|
Az aprító nem a legjobb megoldás, sőt. A roppantás célja az, hogy a maláta külső, cellulózban gazdag héja lehetőleg egyben maradjon, míg a közepe valóban "megroppanjon". A darálóval apróra vágod a "héját" is, amit egyébként biztosan nem így hívnak, majd valaki kijavít. Ez a szűrésnél és a máslásnál okozhat gondot, túl tömör lesz a cefre, nagyon nehezen megy át rajta a víz és mossa ki a cefrét. Az egészben maradt héj pont annyira teszi lazává a cefrét, hogy a szűrést és a máslást el lehessen végezni. Persze kivétel a búzamalát, aminek nincs ilyen cellulózós "héja", azt rizshéjjal szokták pótolni.
A darált héjból ráadásul olyan dolgok is kioldódhatnak (pl. csersav), ami ízhibát is tud okozni. |
Előzmény: balineth (26452)
|
|