Szali_77
2019.06.20
|
|
0 0
12433
|
Sziasztok!
Új vagyok a naposliba-nevelésben, viszont jövő héten kapok 10 darabot, már alig várom :) (meg 20 előnevelt 2 hetes csirkét)
Amit nem tudok, hogy ilyen nyári melegben is kell-e őket infrázni éjszaka? (és nappal legyen-e még bekapcsolva). Úgy tudom, hogy napos korában még napi 23 óra világítás szükséges, ez tényleg igaz? Zárt tégla ólban lesznek elhelyezve, van téglapadló + szalma, de van kartondoboz garzon lakás is nekik, ha az jobb, bár a padlón jobban tudnak mozogni.
Amiben bizonytalan vagyok még, hogy a környéken vannak szarkák és a kert végében a mezőn varjak is... Ennek fényében gondolom, van félteni valóm, többen írják, hogy még a 2 hetes csirkét is szétkapták nála a varjak. (Pont 2 hetes fehér húshibridek is jönnek a kacsák mellett jövő héten) Szerintetek milyen korú libát és csirkét lehet kiengedni "fedezék" nélkül az udvarra ennek fényében? A nyulaknak csináltam kinti mobil legelésző ketrecet, ami dróttal teljesen zárt, a teteje is. Amíg kicsik a jószágok és ott vagyok velük, abba ki merem őket engedni. Az udvaron van vérehulló fecskefű és alkörmös is, az alkörmös tudtommal alapból mérgező, a fecskefűvet nyúlnak nem adom, de ezekből valamelyiktől lehet baja a csirkének, libának?
Előre is köszi a válaszokat :)
Van valaki itt Székesfehérvárról? |
|