mondhogysavanyu Creative Commons License 2019.06.18 0 0 3993

Snaefellsnes félsziget következik.Szállásunkból nagyon jól látható a Kirkjufell,irágy a vízeséséhez.Parkoló kicsi ingyenes.A vízesés jobboldalán kezdve lehet kicsit körbemenni.Aztán vissza kell jönni.Elkészül a FOTÓ a heggyel és a vízeséssel.Ázsiai vendégeket persze semmi nem állítja meg,még a kordon sem.Irány tovább,megállás nézőhelyeken.Ólafsvík-be tengerpart fotó.A torony után nem sokkal be jobbra Gufuskálavör és az Ír kút,az út jó.Tovább majd be jobbra 579-en Öndverdarnes felé.Az út aszfaltos Skardsvík helyig.Itt a "strandon"még mentő felszerelés is van,de persze ez nem fürdőhely.Kicsi a hely a megállásra.Továbbmenve kavicsos az út,menjünk rajta végig.Az út végén lehet menni balra és jobbra.Idáig sima kocsival semmi gond.Én balra mentem Svörtuloft világítótorony felé ez kecsegtetett jobb kilátással.A hátralévő 650 m út kiálló kövekkel és lyukakkal is bőven tele volt.Nem tudni megcsinálják-e.Így azt tanácsolnám mikor balra fordulunk ,inkább parkoljunk le és gyalog menjünk.Négykerékkel és kellően magas kocsival bemehetünk,de gumi gyilkos lehet a terep,lépésben is alig lehet haladni.Következő állomás.Tovább Djúpalónssandur beach.Néhol szűk út ,figyelni a szembejövőre.Parkoló ingyen,toilet van.Érdemes lent kicsit balra és jobbra menni.Fent a kilátóba és fent balra is menni kicsit.Vatnshellír barlang nem vettünk előre jegyet,wc itt nincs.Kártyával fizettünk.Lent csak kézilámpa van,túra ideje 45 perc.Csak a vezetőnél van nagy lámpa.Sisak van.Hogy miért nincs lent elektromos világítás az elmondják.Aztán Laugarbrekka és a szobor amit már a Skanzennél említettem.Nem semmi hölgy volt!!Majd Hellnar és Arnarstapi .Utóbbinál megkóstoltam a napi zöldséglevest.Hát fűszeres ,de tartalma kevés.Arnarstapiban vigyázzunk a "lyukaknál".Azok a tenger feletti átjárók bármikor leszakadhatnak.Irány Bjarnarfoss vízesés.Nagy parkoló ,kutyagolni kell. Ytri Tunga fókák voltak csak vízben,tábla nincs gps odavezetett.Kint két karón egy házikó himbálózott.Fókákról bent leírás van.Irány a főváros a tenger alatti ingyenes alagúton.