beetee Creative Commons License 2019.06.14 0 0 4799

Csak hogy ne szakadjon meg a folyamat...

... szerintem kérheted. :)))

 

 

 

 

 

 

Egyébként meg pofon egyszerű a receptje, legalábbis az, amit mi szoktunk:

céklát megmosva, de héjastól megfőzzük. Mikor puha kihűtjük és szeleteljük.

A szeletek mennek az üvegekbe.

Felöntőlé ízlés szerinti cukros-sós-ecetes hagyományos. Lehet kóstolgatni. Ami még kell bele az a köménymag egészben, vagy porítva... és mi szoktunk tormát is beletenni.

Ha nincs kerti, akkor a bolti kisüveges reszelttorma is megteszi, abból egy kiskanálnyi/üveg.

Azzal rögtön adsz is hozzá tartósítót.. :) Egyébként az opcionális. Aki nem bízik a sterilizációjában, az tegyen egy kis Na-benzoátot...

Ha ez megvan, akkor fedő rácsavar és nedvesdunszt. Forrás után tíz perc hőntartás és kihűtés a vízfürdőben, vagy párnák közt. Vagy befőzőautomata, ami a lusta emberek sportja...

Előzmény: BAttila1964 (4798)