Csak hogy ne szakadjon meg a folyamat...
... szerintem kérheted. :)))
Egyébként meg pofon egyszerű a receptje, legalábbis az, amit mi szoktunk:
céklát megmosva, de héjastól megfőzzük. Mikor puha kihűtjük és szeleteljük.
A szeletek mennek az üvegekbe.
Felöntőlé ízlés szerinti cukros-sós-ecetes hagyományos. Lehet kóstolgatni. Ami még kell bele az a köménymag egészben, vagy porítva... és mi szoktunk tormát is beletenni.
Ha nincs kerti, akkor a bolti kisüveges reszelttorma is megteszi, abból egy kiskanálnyi/üveg.
Azzal rögtön adsz is hozzá tartósítót.. :) Egyébként az opcionális. Aki nem bízik a sterilizációjában, az tegyen egy kis Na-benzoátot...
Ha ez megvan, akkor fedő rácsavar és nedvesdunszt. Forrás után tíz perc hőntartás és kihűtés a vízfürdőben, vagy párnák közt. Vagy befőzőautomata, ami a lusta emberek sportja...