CBNora Creative Commons License 2019.06.12 0 0 4795

Míg tart az eperszezon, gyorsan leírom, mit ettünk tegnap:

Egy tál aljába leraktam egy csomag babapiskótát, gyengén meglocsoltam rummal. Villával összenyomkodtam valamennyi epret, megcukroztam (ízlés szerint, most annyi került rá, amennyi a zacskóban még volt), tettem bele szűk fél csomag vaníliás cukrot, és összekevertem fél liter tejföllel. Ráöntöttem a piskótára, a tetejét kiraktam fél eprekkel, és hagytam állni. Két óra még kevés (kóstoltuk, nem szívta meg magát a piskóta), egy nap a hűtőben már tökéletes, gondolom, már fél nap is elég lehet.

Ki fogom próbálni málnával, esetleg fekete ribizlivel is. Nyilván mézes tortalapba is lehetne tölteni vagy házi piskótára merni, de ebben a melegben így a legpraktikusabb.