Helló!
Ha nincs jelentkező, akkor megpróbálok válaszolni, aztán majd kijavítanak, ha butaságot írok:)
1. Ha ezt fixen be szeretnéd építeni valahova, akkor javaslom, hogy ha a Nano-n kész a program és minden jól működik, érdemesebb egy Atmega 328P-be beírni és azzal készre szerelni az áramkört. Nagyságrenddel kevesebbet fogyaszt és nincsenek rajta azok a sallangok, amik a fejlesztéskor még kellenek, de utána már feleslegesek.
2. Szerintem alapjában véve működhet ez így, de mindenképpen össze kellene rakni breadboardon legalább 1-1 analóg és digit bemenetet, meg 1 kimenetet. Persze ha már lepróbáltad, akkor nem szóltam. Ha nincs lehetőséged teszt-áramkört összerakni, szólj, valamelyik nap összedugdosom, valamilyen optom biztos van és valamilyen P-MOSFET-em is. Nem pont ezek az alkatrészek, de ez a működést nem fogja befolyásolni. Jó dolog a rajz, meg a mindenféle szimulátor programok, de én olyan régen tanultam már ezt, hogy inkább szeretek mindent élőben kipróbálni.
3. A konszenzus szerint a digit bemeneteket +5V-ra felhúzni szokás és GND-t kapcsolni rájuk, nálad ez fordítva van. Érdemes lenne talán megfontolni az áttervezést. Ekkor az opto emitteréről a 10k-s ellenállást nyugodtan elhagyhatod, a kollektor és az 5V közé betehetsz egy 4,7k-t és a kollektorról mehet az Arduino bemenetére közvetlenül, az 1,1k nem kell. Így cca 4,4V megy az Ardu digit bemenetére, az pedig bőven jó.
4. Az analóg bemenetre szintén inkább feszültségosztót tennék. Vagyis ott is tennék a kollektor körbe egy ellenállást és az emitterbe mondjuk egy ugyanekkorát és így nagyjából fél-tápfesznyi lenne az analóg bemeneten, ha nyit az opto és innen is elhagynám az 1,1k-t
5. Ha a NYÁK-ot legyártatod, akár Magyarországon, akár Kínában, az olyan minőségű lesz, hogy egy akármilyen pákával egy óra alatt össze tudod forrasztani. Mondanám, hogy összerakom neked, de szerintem jobban jársz, időben mindenképpen, ha megcsinálod sk. Ha mégsem vállalod az összeépítést, szólj, aztán valahogy megoldjuk.
6. A LED feliratú csatlakozó gondolom valamiféle bemenet. Megmérted, hogy onnan hány voltok jönnek le?