Már nem gondolom hogy van az országban aszályos terület.A múltkor még panaszkodtam hogy felénk nincs csapadék már imádkozom a jó időért.Vasárnap úgy jártam mint még soha:a szilvásban talajmarózás közben úgy elsüllyedtem a kis Kubotával hogy csak több óra alatt MTZ segítséggel sikerült kivonszolni a sárból.
A talaj felszinen nem látszott de teljesen át volt ázva a talaj és a súly alatt tengelyig süllyedt.
A hétvégét mindenképpen ki kell használni,permetezés betervezve mert hétfőtől ahogy irtad komoly csapadék várható.
Teljesen egyet értek veled az ízével kapcsolatban,a sok csapadék miatt mindig íztelenebb szokott lenni a barack.Pálinkánál is nagyon nagy szórás van az évjáratok között.A tavalyi nálunk kiemelkedő volt ízben de közel sem volt ennyi csapadék.
Azért én bízok benne hogy hamarosan megváltozik az áramlási irány és kialakul egy anticiklon Európa közepén és eljön a jó idő. Szerintem akkor még lehetne egy igazán jó éve mindenkinek.
Nálam a korai cseresznye már elment ,a meggy még egyenlőre szép,kapott prosilicont hátha nem reped fel de a kajszi lenne idén a központban.
Amúgy gyönyörűen fejlődnek a barackok a ritkítás után, a mérettel nem lesz baj,egészségesek a fák ,a Kurésián van enyhe sztigmina.
A Ceglédi Óriásnál és Ceglédi Bíbornál jelentős volt a gyümölcshullás ott csak közepes termés várható,a Bergevál és Harcot viszont brutálisan túlkötődött.
Sajnos a jégtől mindannyian rettegünk ilyen zivataros időben ,sajnálom hogy téged elkapott.Permeteztetek a jégverés után?