zerger88
2019.05.14
|
|
0 0
12757
|
Egy erdőnél természetes hogy feltisztul mert nem kap fényt az alja. Sövénynél gondolom metszed majd kiskorában? meg lesz neki fény is. Ahol több fény volt ott elég sz@r volt felnyírni, "fásítani" ott sűrű volt (ez volt a dolgunk)
Ártéri erdő, zagyvától 10 méterre. Szerintem telepített mert egymás után sorban voltak, bár már sokadjára visszavágva (tőről jól sarjad). Nálunk elég kevés helyen de van itt-ott magonc, de 2 évig kerestem alattuk magoncot de nem találtam egyet sem. Van a temetőnknél is termő n.-eper de ott se láttam messzebb pl árokban spontán kelt magoncot. De ami lényeg, jóval jobb fa mint a nyugati ostorfa vagy a gledícsi, ez viszont tény. Amúgy nem is tudom hogy kelhet ki természetes úton. Ha a gyümölcs összerohad a maggal az nem túl jó kelés szempontból. Lovak eszik talán így lovas tanyáknál. Mókusról nem tudtam mint írtad de nálunk nincs is mókus.Talán ha szétreped eséskor a termés akkor a madár viheti a magot odébb (asszem láttam már hogy a madár piszkálja, a magját)?
Nekem meg pont tetszik a faanyaga :) Ezért írtam hogy esetleg a "fiukkal" tuti bebiztosítja az ember hogy esély se legyen esetleges terjednie. Kíváncsi lennék arra a kivadulásra, és az okára én is. |
Előzmény: diospyros (12755)
|
|