a gledícsia tényleg nagy gáz, sosem ültetnék
(bár anno 10 másodpercet gondolkodtam rajta :)
de a narancseper azért máshogy szaporodik.
hatalmas, nagy narancs méretű termései vannak.
ha elkezd termeni (de ha nyírva van, nem nagyon fog) össze lehet szedni a terméseket, elég látványosak, megtalálhatók. nem olyan apró a magja, amit nem elehet befogni, és száll a széllel mindenfelé... nem hajlamos a sarjadára, + fóliázva is van, tehát korlátozott a lehetősége, persze kibújhat a réseken, de könnyű észrevenni, most tartottam karban a fóliát, néhol, ahol elszakadt, feljött a gaz, de kihúztam és rámulcsoltam a lyukra, vagy követ tettem rá.
ne felejtsük el, hogy több helyen már vannak út menti szegélyfa sorok is belőle, pl. Nyúl és Győr között, semmi gond nincs vele. Amerikában a legtöbbet ültetett fa. (Bár az macsik hülyék... :)
Lehet szkeptikus lenni, de nem kell mindent elutasítani. Ettől függetlenül lehet, hogy nem nekem lesz igazam, de vállalom. Nem tudok mit tenni, a kerítés semmi, főleg a 2 lábúak ellen. Nem akarom elnézni, hogyan rabolják ki a gyümölcsöst évről-évre. De persze lehet, nem is lesz gond, úgy legyen!
(De tavaly az összes értékelhető kajszit elvitték, bár biztos, csak 1 "bandáról" van szó, ha azok nem lennének...)
összeségében nincs "csodasövény", de elég jó lehet a maclura...
ja, elfelejtettem, hogy akitől van a mag, annak a 4 fája kb. 25 évesek,
semmilyen invazivitást, sarjadást nem mutatott, én is láttam saját szememmel,
mert ki kellett vinnem a papát a külső kertbe, és én szedtem össze a terméseket.
tehát az idő már (talán) megadta a választ.
csak fiú ültetése: ezt hogy lehetne tudni előre?
jó ötlet lenne, de sztem sehogy nem lehet megállípítani a kis növényekről.