Mozo66
2019.05.13
|
|
0 1
12718
|
Na de hogy tud antibiotikum rezisztencia kialakulni egy gombaölő ( azol ) hatására ? A rezisztencia mindig az adott szerre tud csak kialakulni ...amúgy az antibiotikum meg a gombaölő szerintem teljesen másként működik .
Amúgy valóban kialakulhat a candidánál rezisztencia csak nem antibiotikumra ( szerintem nem azzal gyógyítják ) hanem valóban azolra csakhogy az miatt mert amit felír az orvos gyógyszert ...mondom GYÓGYSZERT .... annak a hatóanyaga .....hát persze AZOL !!!! mint ahogy a canesten meg egy csomó más gombaölő hatóanyaga is azol . Tehát nem a mezőgazdaságban használt azol miatt alakulhat ki rezisztencia hanem a gyógyszerek felelőtlen és túlzott használata miatt . A növényvédőszerekből nem kerülhet azol az emberbe mivel túl hamar lebomlik . Elsősorban szántóföldi növényekre használnak jelentős ( igen jelentős ) mennyiséget ott ugye sokára fogyasztjuk és alaposan feldolgozva ( búza napraforgó ) gyümölcsből egyszerűen nem kerülhet annyi a szervezetbe még ha van is valamennyi szermaradvány ( ezrelék ) hogy az bármi hatással lenne .
Tehát a Candida azol rezisztenciája a tabletta formában direkt elfogyasztott hatóanyag miatt sokkal inkább kialakulhat mint pl napraforgóolaj fogyasztása miatt . nem tudom mekkora az arány egy tabletta hatóanyaga és 1 dl napraforgó olaj azol tartalma közt de milliós vagy ennél nagyobb az egész biztos és idevehetjük a gyümölcs azol tartalmát is ott is kb ez a helyzet . |
Előzmény: TK421 (12717)
|
|