bombaba Creative Commons License 2019.05.11 0 0 27173

Évek óta figyelem a Lenzi-shop-ot, minden évben mennek sok növényvásárra, kiállításra. Az olaszoknál ez  nagyon elterjedt, szinte minden vasárnap van valaminek a napja, amikor elárasztják az utcákat zöldségekkel, virágokkal. Korábban (2010 előtt) volt egy nagy olasz webshop (florealia.com),  ahonnan lehetett online rendelni itthon sosem látott  sok féle citrust, nem tudom, Tintori mennyiben volt érdekelt benne, de az ő citruskatalógusából használták a fotókat és leírásokat.

http://www.homecitrusgrowers.co.uk/citrusplaces/tintori/tintori2007.html

Nagyon sok időt töltöttem el  a shopon a citrusfajtákkal ismerkedve, de csak 2010 után határoztam el a vásárlást, addigra viszont megszűnt ez a shop.

Olaszország  déli részén hihetetlen olcsón árulják a citrusokat, néha az ebay-en lehet találni, de nem  küldenek hozzánk, és a szállítás sem lenne olcsó.

Nekem úgy tűnik, a hazai citrus árusítás kezd megszűnni, vagy már meg is szűnt. Már alig van működő webshop, ami még nagyjából működik, az is egyre kisebb választékkal (pl. a citrusfa), vagy a novenyshop tavasszal nem is hozott növényeket, azt mondja, talán ősszel, aztán vannak még, akik nem szállítanak csomagként,  az Obi vagy az Oázis korlátozott választékkal, csak személyesen vásárlóknak működik.   

Maradt egy shop, amiről meg nem tudjuk, szállít idén vagy mi lesz.

Előzmény: Amita13 (27172)