Orsi- VM Creative Commons License 2019.05.09 0 2 43428

Sziasztok!

Tegnap 15:00 óra körül megtörtént a Visumax műtétem a Focus Medicalban.
Ma megyek első napos kontrollra 11:30-ra.

A műtét előtt nagyon izgultam ( de nem kell !!)
Először elvégzték újra a vizsgálatokat és felírták a papíromra hogy milyen lézerbeállítások kellenek. Aztán kaptam egy xanaxot (0,25-ös semmit nem ér :D). Pár perc múlva szólítottak és a műtét előkészítőben egy nagyon kedves hölgy beöltöztetett ( sapka, lábbugyi, köpeny) Kaptam érzéstelenítő szemcseppet és antibiotikum cseppet, majd becsukva kellett tartani, mert jóddal körbekenték mindkét szemem és körülötte is. Amint megszáradt a jód a szememen már mehettünk is a műtőbe. Ott hárman vártak mint a legtöbb helyen is le van írva. Az asszisztens adott még egy-egy csepp érzéstelenítőt, betették a szemterpeszt ( egyáltalán nem érzed , nem kellemetlen, nem fáj, tuti!!) aztán fölémtolták az első lézert nagyon közel a szememhez és egy zöld pöttyöt kellett nézni. Ezután ez elkészíti a lebenyt. Ebből semmit nem lehet észrevenni.
Majd mondják hogy áttolnak a másik lézerhez. Ott a doktornő ezt a lebenyt felhajtja ( szintén semmit nem érzni, csak mintha egy plexin keresztül a szemem felett matatna valaki) Aztán nézni kell a piros homályos foltot. ( itt annyiból tudod, hogy történik a szemeddel valami, hogy pörzsölt disznó szőr szagot lehet érezni :D)
Amikor ez megtörténik a doktornő visszahajta a lebenyt és valamiféle kis ecsettel meg is simogatja, hogy teljesen a helyén legyen. Ezt a másik szemen is megismétlik és kész is is az egész.
Utána amikor felültem velem nem nézettek órát, hogy jéé csoda történt . :) Kicsit fátyolos volt minden és folyt a könny a szememből.
Kikésértek ismét a műtét előkészítőbe. Ott lemosták a könnyet és a jódot az arcomról és kiküldtek pihenni a váróba. Ott 20 percig becsukva kellett tartanom a szemem és úgy várni. Aztán a doktornő szólított , megnézte géppel ( éles fénnnyel belevilágított a szemembe). Majd közölte, hogy szép a lebeny, visszakerült a helyére. Ellátott jótanácsokkal, hogy vegyek corneregélt, illetve hogyha hazaértem pihenjek le és az előírtak szerint félóránként műkönny, óránként tobradex.

Amikor kiértem a parkolóba a fátyol mögött már ugyanúgy tudtam olvasni a rendszámtáblákat, mint anno szemüveggel. Mire hazaértem (+ 1.5 óra) már nem volt fátyolosság sem.
Nem fáj, nem szúr, nem éget, nem viszket. Picit száraznak érzem de a műkönny ezen 100%-ban segít.

Egyéni véleményem, hogy talán a jobb szememmel picit élesebben látok jelenleg mint a ballal. Nem tudom hány %-osak lehetnek a szememim, de kb ugyanugy látok 18 órával a műtét után, mint szemüvegben.

A doktornő szerint a cilinderes szemeket nehezebb műteni, de ha esetleg maradt talán fél dioptria rajta egy apró korrekciós műtéttel ez is eltávolítható.

Délben kiderül hány %-os lettem :)

Ja és nem nehéz fókuszálni a monitorra sem ;)

Hajrá mindenkinek :)