-Toti- Creative Commons License 2019.05.07 0 1 26352

Ha nem tudsz mérni, akkor várj addig, amíg már nem erjed - én a hordó tetejét szoktam behorpasztani, ha nem púposodik fel, már nincs CO2 termelés (a kotyogás elég lassú is tud lenni, azt a végén kár figyelni).

Ha egy kb 1,050 OG volt a cél, és nagyjából sikerült is elérni, akkor a 3g cukor fél literenként szerintem nem lesz sok. 20 fok fölé meg nem vinném.

https://www.brewersfriend.com/beer-priming-calculator/

A lentebb említett kb 0,9 vol eléggé pontos, viszont pár érték megadásával kiderül, hogy nem sokat nyernél a melegítéssel, 25 fokon 0,1 vol-t, 30 fokon 0,16 vol-t. (és az S-04 működési tartományának felső határa 24-25 fok!)

Míg ha hűtenéd, 15 fokon 0,15 vol-t, 10 fokon 0,36 vol-t tartalmazna pluszban a söröd.

Előzmény: Jokerit5000 (26351)