Ha nem tudsz mérni, akkor várj addig, amíg már nem erjed - én a hordó tetejét szoktam behorpasztani, ha nem púposodik fel, már nincs CO2 termelés (a kotyogás elég lassú is tud lenni, azt a végén kár figyelni).
Ha egy kb 1,050 OG volt a cél, és nagyjából sikerült is elérni, akkor a 3g cukor fél literenként szerintem nem lesz sok. 20 fok fölé meg nem vinném.
https://www.brewersfriend.com/beer-priming-calculator/
A lentebb említett kb 0,9 vol eléggé pontos, viszont pár érték megadásával kiderül, hogy nem sokat nyernél a melegítéssel, 25 fokon 0,1 vol-t, 30 fokon 0,16 vol-t. (és az S-04 működési tartományának felső határa 24-25 fok!)
Míg ha hűtenéd, 15 fokon 0,15 vol-t, 10 fokon 0,36 vol-t tartalmazna pluszban a söröd.