latam Creative Commons License 2019.05.07 0 1 26350

Az természetes, hogy erjedés végére lesz valamennyi CO2 a sörlében. Ennek mennyisége függ a sörlé hőmérsékletétől, 20 fokon kb. 0,9 Vol. Ha 3 gramm cukrot raksz az üvegekbe, akkor a kész sörben kb. 2,4 Vol CO2 lesz, az teljesen jó mennyiség (bár a kívánatos CO2 tartalom függ a sör fajtájától). Persze fél literes üvegekkel számolva.
Ha nem méred a végső fajsúlyt, és úgy palackozol, akkor az üvegek felrobbanását kockáztatod. Nekem az S-04 élesztőnél 20-21 fokon erjesztve általában 2 hét elteltével is csökkent még valamennyivel a fajsúly, legtöbbször 3 hét erjesztés után palackoztam. Fajsúlymérés nélkül sört készíteni elég komolytalan dolog.

Előzmény: Jokerit5000 (26348)