GabriellaWolf Creative Commons License 2019.05.06 0 0 25120

Sziasztok!

Én 25 éves nő vagyok 3 éve vagyok Crohn beteg, amikor kiderült csináltak nekem egy kolonoszkópiát és Medrolt adtak nekem, azóta tünetmentes vagyok és szedem az Imuránt. Minden rendben van. Azt szoktam mondani magamnak, hogy nem is vagyok beteg és ez bevált. :) Én biztos vagyok benne, hogy nálam a környezetem és traumák váltották ki és mindenkinek ajánlom az én módszeremet:

elképzeltem egy burkot magam köré, ami megvéd a negatív hatásoktól és kiiktattam minden embert az életemből, aki nem volt rám jó hatással, és napról napra, boldogabb lettem, és jobban éreztem magam. :) Csak azért írom le, hogy én együtt tudok élni ezzel a betegséggel, és fel a fejjel, ez a legfontosabb! 

Viszont 1 hete szörnyű hasgörcsre ébredtem, ami egész éjjel tartott, elmentem a kórházba ahol vérvételt csináltak és székletmintát vettek. 7 hónapja Finnországban élek, és itt újra meg akarják csinálni a kolonoszkópiát újra :( Nem értem miért, mert Magyarországon az orvosom azt mondta nem kell többször átesnem ezen a vizsgálaton, szörnyű volt, nagyon fájdalmas, nem szeretném többször. A doki szerint, mivel tudják a betegségem, ezért nem lesz többször indokolt.

Ti mit gondoltok, milyen gyakran kell elvégezni ezt az elég kellemetlen vizsgálatot, ha egyébként tünetmentes vagyok? Nekem egyébként is szoktak lenne apróbb szúrásszerű fájdalmaim, a doki szerint ezzel együtt kell élnem, és ez nem is jelent nagy gondot a mindennapokban, viszont ez az ismeretlen fájdalom elég ijesztő volt, mert az egész hasam fájt és nem csak alul, ahol szokott.  Crohn betegségnél milyen gyakran kell menni kolonoszkópiára?