Kérdés: nálam nagy probléma a téli atkásodás. Még úgy is, hogy a mostani télre "készültem": bevitel előtt ment permet atka ellen, majd amikor bent felfedeztem,hogy hopp, megint vannak, akkor bizony bent is permeteztem (még jó, hogy meg lehet oldani). Még arra is figyeltem, hogy kétféle szerrel, és ahogy rájuk van írva, max. kétszer egy évben (a második nyár elején volt). Mégis kriminális, ahogy kikerültek a telelőből. Minden régi levél agyonszívogatva, és persze a kondi sem olyan, mint kéne, habár még szépen beindult a virágzás, de én tartok tőle, hogy ez csak tovább gyengíti a növényeket.
Két szabadon kapható szerrel permeteztem: Flumite és Ortus. Ódákat zengenek róluk. Miért nem hat? Vagy mi miatt fertőződik ennyire vissza az állomány?
Elkeserítő, hogy végre normálisan kiteleltettem, mégsem úgy tudok indulni a nyárnak, ahogy kellene...
Nem is igazán szereket kérdeznék, hanem hogy vajon hogyan lehetne tartástechnológiával javítani az állapoton. Mert gondolom, újrafertőződés mindig lesz, és nem csak nálam, de más hogyan tartja féken a nyavalyás aktákat?