Idén érdekes a helyzet: Mao-n sok helyen elfagyoptt a kajszi, sok helyen viszont túlkötött... nehéz előrejelezni az árát, aki akar jósolni, majd írja meg! :)
Valóban úgy néz ki , hogy be fog jönni az amit pár hete Szinai írt , hogy rengeteg kajszi lesz majd a piacon de aprók . A túlkötődés általános mivel ahol tavaly volt kajszi ( keleten ) ott az idén nincs ahol meg van ott ugye tavaly nem volt . Ez miatt egyrészt a pihent fák túlvállalták magukat másrészt nem tudom biztosan , de sejtem , hogy a gazdák nem vitték túlzásba a metszést azon oknál fogva ha megint fagy akkor több vesszőn több marad . Kérdés , hogy mennyire tudnak ritkítani ( vagy akarnak-e egyáltalán ) .
A nagy kajszisokból a minőségi ( méretes ) megy majd exportra az apró meg elárasztja olcsó pénzért a hazai piacokat . ( én nem aggódok a Pinkcot már most jóval nagyobb mint a dobozos teszkós kajszi a Tsunami meg egy átlagos bergeron ( érésben ) méreten van . )
Az ár ??? A kezdő ár már évek óta 1000 ft környékén van persze ez szép áru esetén ennyi ...más kérdés , hogy ennyiért mennyit lehet eladni . Ez függni fog , hogy az eper addigra mennyire fog lemenni a cseresznye milyen lesz ( reped nem reped ? ) tehát képlékeny a dolog . Az biztos , hogy a vásárlók kénytelenek megszokni a magasabb árakat ...krumpli hagyma 400 ... hülyén nézne ki ha primőr kajszit tavalyi krumpli árban adnánk .