diospyros Creative Commons License 2019.04.30 0 0 12441

Kioto: érdekes, hogy öntermékeny, és mégis ritkítja magát, vagy épp ezért? vagy végül is a kettő lehet, nem függ össze. (Mozo poénból írta, hogy önmeddő fajták kellenének porzó nélkül, és meg is lenne oldva a ritkítás, igaz! :) de az öntermékeny is lehet jól viselkedő...

Kioto szép formájú (kis) koronát nevel "magától" is,

a másik végpont a Sweet Red, az mint valami hippi :)

a Kioto íze: hát nem rossz, de nem is a legjobb (nekem), persze a spanyol stb. éretlenül leszedett import barackokat fényévekkel veri, megfelelő (azaz "pont" érett) állapotban leszedve.

marad a héjában egy kis sav, de lehet keverem valamelyik mással (is), majd meg kell jól figyelni! tavaly erre nem volt lehetőség, elfagyott mindkét Kioto fa, 0 gyümölcs... 2 évvel ezelőttre meg ki emlékszik pontosan... :) akkor még nem volt annyira fonntos a pontos ízteszt, csak ettük boldogan a sokféle kajszit... :) azért persze sok minden fel lett írva, meg lett jegyezve, azzal, hogy jövőre majd tovább tanulunk, csak ugye nem jött össze a széleskörű képzés, 2018.03.01. miatt...

ami lejött, hogy sok modern fajta héja tartalmaz visszamaradó savat, ez lehet az ára az eltartarthatóságnak? korán színesednek, a piros szín semmit nem jelent, kóstolni is kell (sokszor citromba harapva...) lásd pl. Magyar kajszi, annál ilyen nincs, de ugye [sok] más baj meg van...

Kioto: úgy emlkékszem nem volt túl nagy gyümölcse, pedig nem volt túlterhelve... de ugye az csak az 1. termés volt, az nem mérvadó... közepesnek volt mondható, ez nem feltétlen baj persze.

összeségében nem rossz fajta, talán. idén pontosítjuk a véleményt...

 

Előzmény: madpapa2 (12434)