budai2 Creative Commons License 2019.04.30 0 0 232

Csengődi 

Hivatalos fajtaleírása szerint teljes termés csak 8 év után várható. Ez sajnos igaz.

"Rendszeresen és bőven terme. A terméseket csokrosan hozza. Későn, a 8. év után igen bőtermő."

http://mkszn.hu/termekek/meggy

Nem igaz viszont (ez is sanálatos), hogy moniliára rezisztens lenne.  Jobb mint  a többi, de ha nem permetezem, a virágok egy részét megtámadja a monilia. (permetezés esetén is előfordul mutatóba néhány moniliás virág).

Ami miatt megszólaltam: Többen jelezték itt a fórumon, hogy elégedetlenek a fajtával. persze van olyan is, aki viszont elégedett.

Én erre a nyolc évre hívom fel a figyelmedet. Ha türelmetlen vagy, Te is elégedetlen leszel.

Én pluszként  elkövettem azt a hibát, hogy eleinte hagytam nagyon besűrűsödni. Lombra fejlődött terméshozás helyett.

Csak most, hogy szinte cseresznyefa ritkaságúra metszettem komoly méretű ágak tőből való lefűrészelésével,  kezd elfogadható mennyiségű termést hozni.

Egyébként meg, ha hagyod, hatalmas fa lesz belőle. Mint egy cseresznyefa akkora. Ha újra kezdhetném, tőből való kimetszésekkel sokkal bátrabban ritkítanám. a fiatal fát.

Előzmény: zsorsz (218)