Tótikám
2019.04.29
|
|
0 0
26332
|
Az egymalátás ,komlós sörök egyszerűségük és gyorsan fogyaszthatóságuk miatt népszerűek.Minél több alap anyag felhasználással készül várhatóan annál hosszabb lesz az érlelési idő.Talán az ESB stílus ? 94.8% maris otter,4.3%crystal malt II 80L ,0.9% black malt .Komló, EKG 60-20-5percnél 40 IBU val kb. Vagy :15l-re 2.5kg pale,0.5kg bécsi,0.3kg melanoidin, 0.3kg caramunich II maláta. Komlók:10g magnum 60 perc,10g chellenger30perc,10g fuggle és chellenger 15perc ,10g fuggle és chellenger 5 percnél. Esetleg hideg komló. Cefrézés 64C-on.Élesztő lellemand ESB, fermentis 04, WLP013. |
Előzmény: porgolo (26329)
|
|