dave_dömper Creative Commons License 2019.04.21 0 0 4962

Szerintem Trump(li) külpolitikai tanácsadói sem lehetnek sokkal empatikusabbak és legáltalánosabban

értve értelmesebbek, mint maga az elnök. Létezik is erről egy nagyon találó szólás - mondás ("vakok

között félszemű a király). Én ezt az egész dolgot brutális tapintatlanságnak tartom, ebben a formában,

pláne azzal is megspékelve, hogy szinte kizsarolni szeretné a rendezőkből az egész aktust (szinte azt

sugallva számukra, hogy ez-ügyben Őt visszautasítani kapitális diplomáciai mellényúlás lenne).

Még azt is valószínűsíteni lehet, hogy ennek az elnöki protokoll - látogatásnak alkalmából előkotortak

Washingtonban egy korábbi, Tokyó-i rendezésű Basho egy kitüntetett napját, amelyiket vagy maga, a

császári pár, de legalábbis a trónörökös - pár is kitüntette a tornát, a versenyzőket (és természetesen

magukat, az ott megjelent nézőket)is a megjelenésével  és ha ez a "magas látogatás" éppenséggel a

zárónapra esett, úgy természetesen a fontos vendég részt vett a Császári Kupa átadásán. Azt hiszem,

hogy a "vendég" ez esetben alaposan félreért valamit és ez csak a "nagyon primitív"-ségét bizonyítja.

Amikor - anno találkozott az észak - Korea-i diktátorral, abban az esetben semmi problémát, kivetni -

valót nem találtam ebben, mert - habár annak is csak presztízs - szerepe volt (amint az később ez be

is bizonyosodott), ámde mégis volt annak a találkozónak egyfajta koherenciája, amennyiben a két fél

egyformán magamutogató - szerepjátszó és egyértelműen negatív figurája a mai világpolitikának,

(ámde ez már végképpen OFF itt)